Vätgasen tar täten på väg mot hållbarhet

Lär dig hur Parker bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser med sitt senaste utbud av certifierade lösningar som underlättar vätgasekosystemet från produktion till distribution och slutanvändning.

Se vår infografik

Vätgas – utvalda produkter

Vätgasbränslecellsteknologi är avgörande för att minska utsläppen världen över. Parkers vätgassortiment omfattar ventiler, filter, blocklösningar, vätskestyrningar, högtrycksslangar, anslutningar och tätningslösningar för alla vätgasapplikationer. Vår portfölj inkluderar EC79-kompatibla produkter, alternativ för vätgastestning och hantering av tryck upp till 1 000 bar.

Vätgasslangen 2440P-04V32 uppfyller kraven för vätgaspåfyllning. Hög tillförlitlighet, robust design och förlängd livslängd kombineras med snäv böjningsradie. Snabb påfyllning vid -40 oC och ett maximalt arbetstryck på 1035 bar.

A-LOK®-kompressionskopplingar med dubbla tätningar ger tillförlitliga, läckagefria anslutningar ner till -253°C. Bra för högtrycks-, kryogen-, vakuum- och vibrationsapplikationer. IATF 16949-certifierad och godkänd enligt (EG) nr 79 för vätgasservice, i olika storlekar, material och konfigurationer.

Kompletta rörlösningar – från expertråd och design till tillverkning, montering på plats, spolning och projektledning. Med Parkers experttjänst och innovativa teknologi kan du uppnå flexibilitet och minimera den totala installationskostnaden för rörprojekt.

Parkers Autoclave-kopplingar är utformade för kemisk och petrokemisk användning, samt forskning. De är klassade för arbetstryck upp till 20 000 psi (1 379 bar) och arbetstemperaturer från -252 oC till 649 oC. Kallbearbetat 316 rostfritt stål och specialmaterial finns tillgängliga.

Ultrathan® O-ringen är ett utmärkt alternativ till konventionella gummiringar. Den robusta tätningsprofilen passar även de tuffaste driftsförhållandena och ger extrem slitstyrka. Det finns föreningar för specialiserad kemisk bearbetning.

Seal-LokTM, även kallad O-Lok®, är en O-ringtätning (ORFS) utformad för användning med kritiska vätgasapplikationer. Teknologin lämpar sig för användning på fordon och i infrastruktur och erbjuder anpassade portalternativ för 700 bar (10 000 psi). Den uppfyller även alla krav i EC79.

I vätgasapplikationer är filtrering avgörande för att uppnå renhetsnivåer. Parkers filtrerings- och gasberedningsprodukter renar vatten och avlägsnar kompressorolja, kolväten och fukt. Detta säkerställer en så ren produktion av vätgas som möjligt och skyddar viktiga komponenter.

Parker Autoclave Engineers-nålventiler är utformade för att fungera säkert och tillförlitligt upp till 20 000 psi (1 379 bar). Metall/metall-säten ger utmärkt korrosionsbeständighet och temperaturintervall. Ventilsortimentet ger en läckagetät och tillförlitlig anslutning för gas- och vätsketjänster.

Vätgas - länkar och hjälpmedel

Relaterade teknologier

Relaterade branscher

Transport omfattar specialister på lastbilar och bussar, fartyg, tåg och bilar. Parker hjälper kunderna att minska bränsleförbrukningen och utsläppen från traditionella fordon och utveckla nya transportlösningar som drivs av förnybara energikällor.

Terrängmaskinföretag byggindustrin, jordbruk, gruvdrift och skogsbruk står inför olika utmaningar. Men de fokuserar alla på arbetarnas säkerhet och efterlevnad av regler. Parker hjälper kunder att minska driftstopp, förbättra produktiviteten och prestera väl även i mycket krävande förhållanden.

Kontakt

Parker Hannifin AB
Sales Company Sweden
Almenäsvägen 20
501 78 Borås
Sweden

Telefon  0046 8 5979 5000