Electronic Motion And Controls Division

Parker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionerna

IQAN-styrsystem optimerar effektiviteten i hela livscykeln för mobila maskiner

 

Mölnlycke, Sverige, 11. februari 2020Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, lanserar nya expansionsmoduler för IQAN-familjen. Fyra versioner av de högpresterande modulerna är tillgängliga för användning på olika sätt för att uppfylla kraven i alla hydrauliska mobila maskiner, vilket gör det enkelt att utöka ett IQAN-styrsystem när det är anslutet till en IQAN-MC4x-masterstyrenhet. Kommunikationen mellan master- och expansionsmodulen utförs via det egenutvecklade IQAN-protokollet och kan köras som klassisk CAN eller CAN-FD (CAN med flexibel datahastighet). Modulerna är utformade för snabb och enkel installation med minimala krav på konfiguration.

 

En ytterligare innovation är XC4:s funktion för automatisk överföringshastighet, som i huvudsak gör det möjligt att ta emot data från en enhet som arbetar med en annan hastighet utan att behöva fastställa datahastighet i förväg

 

XC4-familjen har upp till 50 ingångar och 36 utgångar och delar en gemensam pinout, vilket gör det enkelt att skala upp och ner applikationer. Parker har gjort så att expansionsmodulerna är kompatibla med IEC 61508 SIL2 Functional Safety (FS) (certifiering pågår). Vid användning tillsammans med en säkerhetscertifierad IQAN-master gör FS-klassningen det möjligt att använda modulerna som en del av säkerhetsfunktioner, upp till och inklusive EN 13849-1 PLd.

 

Av de fyra modulerna som introducerades stödjer XC41, XC42 och XC43 CAM – en egenutvecklad Parker Hannifin-lösning för precisionsstyrning av proportionella mobila ventiler till en upplösning ned till 1 mA. En sådan precision är nödvändig till exempel då man kontrollerar kranars rörelser. Dessutom ger kontrollen för noll drift den lägsta möjliga utgångsförskjutningsströmmen och driften.

 

Medan XC41 erbjuder 18/8 ingångar/utgångar och XC42 ger 18/16, anges 50/36 för XC43 och XC44. Ingångarna omfattar: 26 analoga (spänning/strömslinga) ingångar för avläsning av sensorsignaler på 0–5 V, 0–32 V och 4–20 mA, sex timeringångar för hastighets- och positionssensorer på upp till 50 KHz, stöd för pulsbreddsmodulering (PWM), 18 digitala ingångar för växelsignaler och 10 strömutgångar för styrning av upp till 10 riktningsbara proportionalventiler. Utgångarna omfattar: åtta PWM-utgångar som kan driva 6 A-belastningar (parallellt), åtta (lågtryckssida) digitala utgångar för LED-styrning (utvecklade av IQAN).

 

Monteringen kunde inte vara enklare med IQAN-XC4x-familjens fotavtryck på 155 x 166 mm, vilket är tillräckligt litet för alla system. För att tåla de tuffa driftförhållandena där mobila maskiner vanligtvis används förlitar sig XC4-expansionsmodulerna på det tillförlitliga anslutningssystemet Molex MX123. MX123 har tagits fram särskilt för tuffa miljöer och tillämpningar med kraftiga vibrationer. Själva inkapslingen har klass IP66 + IP69K och är av robust mekanisk design.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

媒体联系人

Valéry Vançon
Marketing Communications Manager
Motion Systems Group Europe, Parker Hannifin
Telefon: +33 (0)6 85 74 82 17
E-post: vvancon@parker.com