Electronic Motion And Controls Division

Parker lanserar nytt programvaruverktyg för underhåll av IQAN-moduler

Appen IQANgo ansluter trådlöst för omedelbar åtkomst till viktiga prestandadata

 

Mölnlycke, Sverige, 19 augusti 2020 – Parker Hannifin, den globala ledaren inom rörelse- och styrteknik, har utvecklat ett användarvänligt service- och underhållsverktyg för sin IQAN-serie med styrsystem och displayer. Med appen IQANgo kan servicetekniker eller maskinägare ansluta trådlöst till IQAN-moduler i sina maskiner och därigenom utföra många olika åtgärder, såsom att kontrollera systemstatus och felsöka problem eller larm.

 

IQANgo är kompatibelt med både iOS och Android och ansluter till IQAN-moduler via Wi-Fi, Bluetooth eller internet, vilket ger fjärråtkomst till information i realtid. Appen har utformats med ett kompakt gränssnitt som passar skärmformatet på både surfplattor och smarttelefoner. Alla relevanta data och grafer visas tydligt och är lätta att läsa.

 

Särskilda funktioner i IQANgo är bland annat en systemöversikt som gör att användarna kan hitta modul- eller I/O-relaterade larm och fel snabbt. Appen har också en fjärrassistansfunktion som gör att smarttelefoner kan fungera som ett ”modem” och ansluta IQAN-maskiner till internet, så att fjärrpersonal kan utföra åtgärder såsom att hitta fel, uppdatera programvara och kalibrera.

 

Med IQANgo kan användare även se alla loggar och sitt innehåll med en filtreringsfunktion som ger snabb åtkomst till relevant information. En mätfunktion blir ett kraftfullt verktyg för felsökning, eller för att visa värdet för en viss inmatning, utmatning eller intern kanal. Alla uppmätta värden visas med sin motsvarande enhet och status, eller i ett mer visuellt format såsom ett linjediagram.

 

IQANgo har dessutom en funktion för att justera inmatningar, utdata och parametrar i realtid. Det går även att fabriksåterställa en inställning om det behövs.

 

Johan Lidén, produktchef på Parker Hannifin, förklarar: ”IQANgo är en kraftfull och intuitiv plattform som ger servicetekniker och maskinägare omedelbar åtkomst till realtidsinformation, så att de kan arbeta mer flexibelt och effektivt. De användbara insikterna blir underlag till mer informerat beslutsfattande för service och underhållsåtgärder, vilket i sin tur förbättrar utrustningens prestanda och leder till besparingar i både tid och pengar.”

 

IQANgo ersätter tidigare Android-/iOS-appar, i synnerhet IQANrun för surfplattor och IQANsync för smarttelefoner. Programverktyget är en kostnadsfri app som finns tillgänglig på Google Play och Apple App Store.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Johan Lidén
Product Manager IQAN Electronics
Electronic Controls Business Unit, Parker Hannifin
Telefon: +46 (0)317504417
E-post: johan.liden@parker.com