Engine Mobile Original Equipment Division

AC30-serien med drivenheter från Parker uppfyller kraven för maskinprestanda för Det Norske Veritas (DNV)-certifiering

Boras, Sweden, 5 Jan 2016:Parker Hannifin, den globala ledaren inom rörelse- och styrteknik, meddelar att AC30-serien med drivenheter har uppnått DNV-marincertifiering.

Certifieringen understryker AC30-seriens tillförlitliga och säkra drift även i de extremaste miljöer, som i marina tillämpningar och ute på öppet hav. Den certifierade AC30-serien finns i effektintervallet från 0,75 kW till 75 kW och kan användas i många olika tillämpningar, exempelvis bogserspel, kranar, lyftanordningar, kompressorer, framdrivning och styrning.

AC30 är den enda drivenheten på marknaden med miljöskydd upp till klass 3C3 och 3C4 (H2S). Den har också EMC-filter och inbyggda DC-drosslar för garanterad prestanda och tillförlitlighet. Den mångfunktionella AC30 är en modulär och användbar drivenhet för styrning av AC-induktionsmotorer eller motorer med permanentmagnet (PMAC) i tillämpningar med både öppen och sluten slinga. Den passar perfekt för de krävande användningsområdena inom den marina sektorn.

AC30-ramarna uppfyller DNV-bestämmelserna för klassificering av fartyg och höghastighetsfartyg/lätta fartyg liksom DNV-standarderna för tillämpningar ute till havs enligt typgodkännande E-13861. AC30 har ett drifttemperatursintervall mellan 0 och +50 °C och säkerhetsfunktionen STO (Safe Torque Off) inbyggd som standard.

Tack vare inbyggd Ethernet Modbus TCP/IP som standard, flexibilitet och hög modularitet kan en lång rad kommunikationsprotokoll läggas till efter behov, exempelvis Profinet, Profibus och EtherCAT liksom I/O-moduler. Du hittar mer information om AC30 och dess nya marina DNV-klassning på http://www.parker.com/ssd/ac30v

Om Parker Hannifin
Med en omsättning på över 13 miljarder USD verksamhetsåret 2015, är Parker Hannifin världsledande inomteknologier för ”motion and control” för entreprenadmaskiner, industri, flyg och rymdfart. Företaget har omkring55 000 anställda i 50 länder i alla världsdelar. Parker har ökat sina årliga utdelningar till aktieägarna under59 räkenskapsår i obruten följd. Detta är bland de fem bästa under längre period i S&P 500-indexet. För merinformation, besök företagets hemsida www.parker.com, eller hemsidan med aktieägarinformation www.phstock.com.