Nytt elektronisk teknologisk verktøy fra Parker gjør O-ringvalg enklere for brukere

Parkers O-ringkonfigurator kombinerer materialvalg og størrelsesberegning i ett verktøy og leverer pålitelige resultater: enkelt, raskt og presist.

 

Asker, Norge, 12. April 2018 - Engineered Materials-Gruppen til Parker Hannifin, verdensledende på bevegelses- og teknologstyring, kunngjør at et nytt nettbasert teknologiverktøy er tilgjengelig: Parkers O-ringkonfigurator. Det innovative verktøyet muliggjør nøyaktig  valg av riktig O-ringmateriale og størrelse i henhold til brukerens applikasjon. Nøye sammenkobling av materiale- og størrelsesvalg gir pålitelige resultater som sørger for ønsket ytelse av O-ringen under tøffe påkjenninger. Parkers O-ringkonfigurator dekker både metriske og britiske  standarder.

 

Materialvalg og design av tetningssystem
Parkers O-ringkonfigurator kombinerer et bredt utvalg av tetningsmaterialer med en beregningsplattform for O-ringstetninger. Valget av materialer tar hensyn til driftstemperaturer, væsker/medier som er relevante for applikasjon, polymerfamilien og tetningens hardhet, så vel som nødvendige godkjennelser og overensstemmelser.

 

Informasjonen til materialet som har blitt karakterisert på denne måten, mates deretter inn i det faktiske valget av tetningssystemet. I dette trinnet tilbyr Parkers O-ringkonfigurator brukeren mange alternativer for parametere til tetningssystemet, slik som varmeutvidelseskoeffisienter for tetningen og maskinvarekomponentene, volumøkning pga. svelling på tetningen og produksjonsavvik for maskinvarekomponentene.

 

Brukervennlig struktur
I tillegg til å levere pålitelige resultater, var høy brukervennlighet et viktig mål i utviklingen av Parkers O-ringkonfigurator. Den tredelte strukturen er delt inn i “Servicebetingelser og materialvelger,” “Størrelsesvelger” og “Merknader”, og sørger dermed for at hoveddelene er logiske og tydelig ordnet. Dermed er brukervennligheten ivaretatt.

 

Parkers O-ringkonfigurator er nå tilgjengelig for alle interesserte brukere på www.parker.com/o-ring-selector på engelsk. Andre språk skal etter planen følge på en senere dato.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin er et Fortune 250 selskap og en global markedsleder innen bevegelses- og kontrollteknologi. I 100 år har selskapet skapt suksess for sine kunder innen et stort utvalg av markeder. Les mer på www.parker.com eller@parkerhannifin. Parker Hannifin’s Engineered Materials Group er verdensledende på produksjon av tetningssystemer og tekniske polymerkomponenter så vel som EMI-skjerming og varmeledende materialer.

Mediekontakter

Kine Flessum Bang, Marketing Communicator
Parker Hannifin, Sales Company Nordic
Tlf: + 47 91 62 50 22
Email: kine.bang@parker.com