Parker Hannifin lanserer fjernregulerte pneumatiske avtrekksventiler for nødstopp og feilbetingelser

Parker Hannifin er verdensledende innen bevegelses- og styringsteknologi og har lansert en ny sikkerhetsventil som raskt suger ut trykkluft dersom feilbetingelser oppstår eller når en maskin har nødstopp. P33 er utformet for tokanals styringssystemer og er fjernregulert. Den nye sikkerhetsventilen har en patentert feilsikker design og egner seg i bruk opptil kategori 4, ytelsesnivå e.

Sikkerhetsventilen P33 fås med justerbar mykstart og utsuging med høy luftstrøm, noe som sikrer rask utsuging av trykkluft når det er nødvendig. Ved å designe et styringssystem med en høy diagnostisk dekning får man en høy grad av feilidentifisering i ventilen, mens lysdioder sørger for operatorer med en tydelig tilstandsindikator for sensorstrøm, solenoiddrift og feilbetingelse.

Utformingen til sikkerhetsventilen P33 er blitt optimalisert for lang brukstid (B10d), svært høye luftstrømsmengder, høye nivåer av forskjøvet luftstrøm, kompakt design og høye verdier for middeltid før første avbrudd (MTTF). Tilkoblingen skjer via to M12-kontakter som sørger for tilkobling mellom solenoid og trykksensor. Kompatibilitet med utstyr fra populære produsenter slik som Rockwell, Omron, Sick og Siemens understreker ventilenes allsidighet og fleksibilitet.

Siden de fjernreguleres, får man bedre kontroll av sikkerhetsutstyret som kunden bruker. Det reduserer også kompleksiteten når man starter opp maskinen eller tilbakestiller ventilen. Den feilsikre utformingen i P33-serien er vedlikeholdsfri, og det er ikke nødvendig med ekstra lyddempere, som iblant skaper tilstopping og dermed utrygge forhold under utsuging.

Mediekontakter

Einar Feldmann Application Engineer, General Industrial
+47 902 06 102
E-post: einar.feldmann@parker.com

Pernilla Nimmermark
MarCom Leader Nordic
+46 709 47 49 49
E-post: pernilla.nimmermark@parker.com