Parker Hannifin-stiftelsen

Parkerstiftelsen upprättades den 29 januari 1953 och har som syfte att stödja utbildningsinstitutioner, hälso- och sjukvårdsinrättningar och olika lokala välgörenhetsorganisationer. Stiftelsen donerar varje år miljontals dollar till organisationer som gör skillnad för de anställda på Parker och människorna i det lokala samhället runtomkring oss.

Överallt där Parker har verksamhet ger man stöd till det omgivande samhället och anordnar insamlingsaktiviteter. Förutom donationer är det även många anställda som ställer upp som volontärer och arbetar för organisationer som de har personliga band till. Företaget har sponsrat insamlingsinitiativ som omfattar allt från julklappar och kapp- och ryggsäckskollektioner till insamlingar för utbildning, konst, medicinsk forskning, stödorganisationer med mera.

Genom Parkerstiftelsen utökas Parkers personals goda vilja med gåvor och donationer som gynnar människorna i det lokala samhället runtomkring oss. Parkerstiftelsen upprättades den 29 januari 1953 och har som syfte att stödja utbildningsinstitutioner, hälsovård och lokala välgörenhetsorganisationer som hjälper såväl samhället i stort som Parkeranställda.

Stiftelsen donerar varje år miljontals dollar till organisationer som gör skillnad för de anställda på Parker och människorna i det lokala samhället runtomkring oss. Några av de organisationer som godkändes på mötet i februari 2011 var: American Heart Association, Great Lakes Science Center, Newspapers in Education, Habitat for Humanity, Cleveland Sustainability Network, LEAF, Junior Achievement, Exeter Math Institute, Holden Arboretum och Cleveland Museum of Art.