Parker och Items AB erbjuder nu Bestobells välkända kägel-, back- och säkerhetsventiler för kryoteknik.

Parker Hannifin, världsledande leverantör av teknik och system inom rörelse och kontroll, erbjuder nu svenska kunder tillgång till Bestobells välkända program av ventiler. När det kommer till kryogena applikationer, är Parker Bestobell ett av de mest erkända varumärkena. Ventilerna används med en rad kryogena gaser såsom syrgas, argon, LNG, koldioxid och kväve. Programmet innehåller förutom ventiler även regulatorer, backventiler och säkerhetsventiler.

 

 

Parker Bestobell är specialister på utformning och tillverkning av kryogena ventiler för transport, lagring och hantering av kryogena gaser i vätskeform. Med mer än 50 års erfarenhet, har Parker Bestobell en oöverträffad kompetens som säkrar rätt produktprestanda.

 

Applikationer såsom produktion av rena gaser, pharma, mat och dryck samt LNG-lagring är alla viktiga användningsområden för Parker Bestobells ventiler. Ventilerna kännetecknas av mycket lågt läckage, tack vare den unika designen av flänsanslutningen som tillåter termisk kontraktion och expansion utan att själva tätningsförbandet påverkas.

 

Med storlekar från ¼” upp till 12” (DN6 till DN300), ett brett urval material samt ett flertal olika anslutningstyper är det enkelt för användaren att välja rätt produkt för sin applikation. Parker Bestobells teknikteam bistår naturligtvis med framtagning av ventiler för specifika applikationer, om vårt standardprogram inte ger rätt möjligheter.

 

Produktsortimentet uppfyller kraven i PED-direktivet (97/23/EC).

Parker Bestobell tillhandahålls genom Items AB i Stora Höga. Items AB är Parkers distributör av produkter från Instrumenteringsprogrammet, där Bestobell ingår som en del.

 

Om Items

Items säljer komponenter för instrumentering. Du kan köpa Exi-produkter, manometrar, kopplingar, filter och ventiler från samma leverantör. På så sätt sparar du både tid och pengar. Vi som jobbar på Items har många års erfarenhet från industrin. Tanken är att vi ska utnyttja vår kunskap för att hjälpa dig. Inte bara genom att hitta rätt komponenter utan också se till att de fungerar tillsammans. Eftersom dina behov förändras måste vi också göra det. Allt som oftast blir dina frågor och önskemål till en komponent i vårt lager. Och eftersom de flesta av oss är tekniker, så ser vi dina problem som våra utmaningar.