Parker utökar sitt utbud av integrerade patronlösningar för lågtryckstillämpningar med Carstick+

Rennes, Frankrike, 6 april 2022 – Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, presenterar den nya Parker Legris Carstick+-integrerade patronlösningen som ger en omedelbar anslutning mellan koppling och polymerrör. Carstick+, som kompletterar det väletablerade Parker Legris Carstick®-produktutbudet, kan sättas in i en mängd olika kopplingsmaterial, inklusive amorfa, icke-elastiska polymerer.

 

Inom livsmedelsindustrin är Carstick+ lämplig för användning med dricksvatten, ånga och vätskor, till exempel i tillämpningar som kaffemaskiner, vattenautomater och vattenbehandling. Den nya patronlösningen är också utformad för hantering av kylvätskor: industrivatten eller avjoniserat vatten, dielektriska vätskor eller glykoler i samband med värme- och krafthantering. Med en designjustering kan Carstick+ dessutom användas på industri- och automationsmarknader för tryckluft och ädelgas, samt för hantering av gaser och medicinska vätskor inom livsvetenskapsbranschen.

 

Carstick+ har utökats för rör med en yttre diameter på 4 mm och 6 mm. EPDM-versionen kan användas upp till 120 °C, men FKM-versionen stöder användning med temperaturer på upp till 140 °C. En av många fördelar är att den patenterade externa greppringen på Carstick+ är lätt att ta bort från kopplingen utan att kaviteten skadas. Detta innebär att kaviteten är återanvändbar och att avfallet därmed minskas avsevärt.

 

Eftersom det krävs mindre än 20 daN för att sätta i Carstick+ ger den nya patronen även energibesparingar. Den integrerade tätningen och färdiga förpackningen möjliggör snabb montering, och i jämförelse med befintliga produkter på marknaden erbjuder lösningen två till tre gånger snabbare montering. Styva plaströr skyddar Carstick+ från skador och komponentförluster och underlättar även isättningsprocessen. Dessutom har patronlösningen, tack vare valet av EPDM- och FKM-integrerade O-ringstätningar, en mycket kompakt design som sparar plats.

 

Carstick+-lösningen uppfyller kraven i RoHS och REACH och är blyfri. EPDM-versionen av Carstick+-patronen uppfyller livsmedelscertifieringar, inklusive NSF, FDA och KTW.

 

Mer information finns på: https://ph.parker.com/se/sv/polymer-cartridges-lf-3000-and-liquifit-carstick-quick-fitting

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Katharina Leifeld
Group MarCom Leader
Parker Hannifin Manufacturing Germany GmbH & Co. KG
Tfn: +49 (0) 521 40484169
E-post: katharina.leifeld@Parker.com