Parker Chomerics skyddar drönare med EMI-avskärmning och termiskt gränssnittsmaterial

Lösningar kan användas med automatiserade metoder för att minska monteringskostnaderna och lanseringstiden

High Wycombe, Storbritannien, 11 Maj 2022 – Parker Chomerics har lanserat nya lösningar för att skydda drönare från elektromagnetiska störningar och överhettning.

 

Drönare som används nära basstationer, byggnader, antenner, högspänningskraftledningar och andra hinder kan påverkas av allvarliga elektromagnetiska störningar (EMI), vilket äventyrar deras prestanda och säkerhet.

 

Ett annat stort problem är överhettning som orsakas av den höga belastningen på drönarens elektronik och de kraftfulla rotorerna.

 

Att lösa EMI-utmaningarna kräver mycket effektiv avskärmning för att skydda den interna elektroniken från fel. Det krävs även en termisk lösning som förhindrar överhettning och gör att drönaren kan fungera effektivt.

 

För att bli kommersiellt framgångsrika måste drönare massproduceras, vilket innebär att alla avskärmningslösningar bör möjliggöra automatiserade metoder för att hålla nere monteringskostnaderna. Drönare kräver också lösningar som kan minska vikten och möjliggöra effektiv anslutning mellan drönare och styrenhet. Väderbeständighet är också en viktig egenskap.

 

För att uppfylla dessa krav används Parker Chomerics CHOFORM® 5575, Form-In-Place (FIP) EMI-packning. Detta robotdispenserade material kan appliceras direkt på drönarens aluminiumgjutning för att fungera som en barriär, vilket förhindrar att de elektriska kretsarna kommunicerar och orsakar fel i förtid.

 

CHOFORM 5575 är ett fukthärdat silverpläterat aluminiumfyllt silikonmaterial som ger upp till 80 dB skärmningseffektivitet.

 

Genom att använda en FIP-packning sparar du upp till 60 % utrymme och vikt i drönarhöljet, eftersom flänsarna kan vara så tunna som 0,76 mm (0,025 tum).  

 

CHOFORM 5575 har en hög motståndskraft mot korrosion vid fördelning på aluminium, vilket förhindrar galvanisk korrosion i det elektroniska höljet.

 

Parker Chomerics har utvecklat THERM-A-GAP ™ GEL 37 för att motverka termiska effekter. Den här produkten har en termisk konduktivitet på 3,7 W/mK och används för att leda värmen från chipsetet till drönarens hölje.

 

Detta förhärdade termiska gelmaterial med en enda komponent kan dispenseras direkt på chipsetet genom automatisering, vilket avsevärt minskar produktionstiden. THERM-A-GAP GEL 37 har en mjuk pasta-konsistens, vilket eliminerar påfrestningar på de elektroniska komponenterna, och kräver ingen blandning eller härdning. 

 

Genom att lägga till både EMI-avskärmning och en termisk lösning till drönaren genom automatiserade metoder förbättras produktiviteten och lanseringstiden minskas.

 

Mer information om EMI-avskärmning och värme- och krafthanteringslösningar finns på www.parker.com/chomerics.

 

Om Chomerics
Chomerics är en division inom Parker Hannifin Corporation och ingår i Engineered Materials Group. De är världsledande inom utveckling och tillämpning av elektriska och värmeledande material inom elektronik, transport och alternativa energisystem. Mer information finns på www.parker.com/chomerics

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Melanie French
Marketing Communications Manager
Telefon +44 (0) 1494 455447
mfrench@parker.com