Parkers flenssystem med høy ytelse får ny sertifisering for marine bruksområder

Bielefeld, Tyskland, 3. juni 2021 – Parker Hannifin, den globale lederen innen bevegelses- og kontrollteknologier, har kunngjort at det mekaniske flenssystemet for maskiner og anlegg (med arbeidstrykk på opptil 420 bar) – «HPF – Parkers flenssystem med høy ytelse» – har fått DNV GL-godkjenning for marine bruksområder. DGUV-godkjenning sertifiserer bruken av Parkers HPF i hydrauliske systemer for injeksjonsstøpingsmaskineri samt hydrauliske og mekaniske presser.

 

Dette utvalget av produkter oppfyller de økende kravene i konstruksjonen, spesielt for sjøforsvaret, presseproduksjon, injeksjonsstøping og bransjer innen mobilt arbeidsutstyr. Samtidig bidrar flenssystemet med høy ytelse til en betydelig reduksjon i monteringstid og kostnader, fordi det utelukker behovet for sveiseprosesser som er tidkrevende og kan ofte føre til feil. Parker HPF-systemet har også enestående høytrykks- og vibrasjonsmotstand.

 

Parkers flenssystem med høy ytelse (HPF) er et formtilpasset koblingssystem. Det utfyller den velprøvde produktserien innen rørkoblingsteknologi med EO2-FORM og F37 for ytre rørdiameter fra 25 mm. I industrielle bruksområder gir det den ideelle erstatningen for sveisede rørkoblinger, som er utsatt for den høyeste belastningen. HPF-systemet består av en herdet flens med låseringkontur, et HPF-sett (med O-ringfordypning eller som en flat forseglingsversjon) og tetninger på både porten og rørendene for å sikre en gasstett kobling.

 

Systemet er egnet for bruk på stålrør med ytre diameter på opptil 150 mm. Tilhørende stålkomponenter har også miljøvennlige og en ekstremt korrosjonsmotstandig Cr(VI)-fri overflate.

 

Flensstørrelser går fra ¾ til opptil 5 tommer og er tilgjengelig i samsvar med ISO 6162-1-, ISO 6162-2- eller ISO 6164-standarder. Rørutkraging er utformet i en tulipanform og har ingen skarpe kanter. Jevn belastning av overflatene i hele flensområdet oppnås med denne teknologien, noe som resulterer i svært høy bruddmotstand.

 

Formingsprosessen utføres ved bruk av Parflare-maskineri, som er spesielt utviklet for disse produktene og gir hydraulisk aksial kompresjon. Selv store rør kan håndteres enkelt, og fremfor alt raskt, takket være den integrerte rørstoppen, eksemplarisk ergonomisk utforming og den høye driftskomforten til disse maskinene. I tillegg til en rask prosess gjør HPF-teknologi at du unngår rørtesting og rengjøring, prosesser som er tidkrevende og kostbare, sammenlignet med konvensjonell sveising.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin er et Fortune 250-selskap og globalt ledende innen bevegelse- og kontrollteknologi. I mer enn et århundre har selskapet muliggjort tekniske gjennombrudd som fører til en bedre morgendag. Finn ut mer på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Contacts médias

Katharina Leifeld
Marketing Service Manager
Parker Hannifin Manufacturing Germany GmbH & Co. KG
Tel.: +49 (0) 521 40484169
E-mail: katharina.leifeld@Parker.com