Pneumatic Division - Europe

Luftmotorserien P1V-M från Parker har utökats med två nya effektklasser plus ATEX-certifiering  

Boras, Sweden, 20. Januari 2015 - Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och kontrollteknik, fortsätter lansera nya produkter i snabb takt inom alla sina industrisektorer och produktområden.  Målsättningen är att erbjuda lösningar till kundernas utmaningar.  Parker har, i linje med denna strävan, utökat sin pneumatiska vingmotorserie P1V-M med två nya storlekar på 900 och 1200 watt, kombinerat med ATEX-godkända (II 2 GD C IIC T4) modeller och en variant utan växellåda.  P1V-M-serien utgör nu, med de befintliga modellerna på 200, 400 och 600 watt och de två nya, det största effektsortimentet på marknaden.

Tack vare den kompakta konstruktionen är P1V-M lämplig för användning inom en mängd olika områden, t ex maskinintegration, livsmedelsindustri (kontaktfria områden), förpackning och transport, kemisk industri och fordons-industri. Den kompakta konstruktionen möjliggör även reduktion av den totala applikationen med avseende på storlek. P1V-M passar även i särskilt besvärliga miljöer, vid extrema vibrationer och drifttemperaturer på mellan -20 och +110 ºC. Eftersom det inte finns några elektriska anslutningar kan luftmotorn användas i riskklassade miljöer, därav certifieringen enligt ATEX (II 2 GD C IIC T4).

P1V-M kan köras med ett axelvarvtal på mellan 32 och högst 10 500 varv/minut och ett moment på ungefär 120 Nm. Högt moment kan även fås vid lågt varvtal. Precis som alla Parkers övriga luftmotorer kan P1V-M även användas som ersättning för en traditionell elektrisk motor och ger då en kompaktare och lättare lösning om man jämför motorer med motsvarande effekter. P1V-M kan belastas tills den stannar och kan därför startas och stoppas frekvent utan att ta skada.  Man kan dessutom byta rotationsriktningen genom att helt enkelt ändra luftflödets riktning. 

P1V-M är konstruerad och tillverkad av slittåliga material och har ett patenterat vingbytessystem.  Detta banbrytande system ger verkliga fördelar vad gäller minimering av maskinens stilleståndstider.  Motorn behöver inte demonteras vid service och underhåll. Allt kunden behöver göra är att lossa de skruvar som motorns bakstycke är monterat med, demontera vingarna om de är slitna och montera nya.

P1V-M är moduluppbyggd och har ett mycket attraktiva förhållande mellan pris och prestanda. Den monteras i Tyskland och finns på lager för snabb leverans. Vill man veta mer om P1V-M finns det på www.parker.com/pde/P1V-M.

Om Parker Hannifin
Med en omsättning på över 13 miljarder USD verksamhetsåret 2014, är Parker Hannifin världsledande inom teknologier för ”motion and control” för entreprenadmaskiner, industri, flyg och rymdfart. Företaget har omkring 57 500 anställda i 50 länder i alla världsdelar. Parker har ökat sina årliga utdelningar till aktieägarna under 58 räkenskapsår i obruten följd. Detta är bland de fem bästa under längre period i S&P 500-indexet. För mer information, besök företagets hemsida www.parker.com, eller hemsidan med aktieägarinformation www.phstock.com.