Nieuw: XXL afdichtingen

Uitgebreide portfolio van afdichtingen met een grote diameter, metalen afdichtingen en continu gevulkaniseerde precisie O-ringen

 

Oldenzaal, Nederland, 28. mei 2018 - Parker Hannifin, de wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, presenteert een nieuw assortiment XXL afdichtingen. Dankzij nieuwe productietechnologieën kan Parker  nu machinale afdichtingen bieden van hoogwaardige polymeer materialen met diameters tot 4,5 meter, metalen C-ringen tot 7,6 meter en precisie-elastomeer O-ringen in vrijwel elke gewenste diameter.

 

In veel verschillende industrieën worden steeds meer grootschalige systemen gebruikt die componenten en afdichtingssystemen nodig hebben  die passen bij de grootte van die apparatuur. Hoewel de gemiddelde afmeting van afdichtingen zelden  groter is  dan 100 mm, zijn in sommige sectoren diameters van enkele meters niet ongebruikelijk.

 

Voorbeelden zijn gebouwen en pijpleidingen, tunnel- en mijnbouw, energie, high-tech geneeskunde, lucht- en ruimtevaart en vele andere.

 

Het produceren van  XXL afdichtingen is niet alleen een kwestie van het opschalen van de kennis van het ontwerp en de productie van afdichtingen. Het maken van dergelijke formaten kent vele uitdagingen in het productieproces, maar ook al in de ontwerp en testfasen. Parker kan met speciale compound-, ontwerp- en procestechnologie machinale afdichtingen bieden van hoogwaardige polymeer materialen met diameters tot 4,5 meter, metalen C-ringen tot 7,6 meter en precisie-elastomeer O-ringen in vrijwel elke gewenste diameter.

 

Parker biedt als specialist in materiaal-, ontwerp- en procestechniek een uitgebreid portfolio van grote afdichtingen en gietstukken van polymeren zoals NBR, EPDM, FKM, PTFE, PEEK en metaal.

 

Precisie O-ringen in (bijna) elke gewenste diameter
Precisie O-ringen worden vervaardigd door vulkanisatie in een gesloten mal met behulp van compressie of spuitgieten. Dit maakt het mogelijk om O-ringen te produceren in kleine productietoleranties en met een goede oppervlaktekwaliteit volgens ISO 3601-1 en ISO 3601-3. Door de gedefinieerde vulkanisatie parameters zijn precisie O-ringen over de hele omtrek van een constante hoge kwaliteit. Dit hoge kwaliteitsniveau is een onmisbare voorwaarde voor het bereiken van een langdurig en gelijkmatig goede afdichting.

 

De innovatieve productietechnologie van continue vulkanisatie die Parker gebruikt, en waarbij betrouwbare verbindingen worden gebruikt, maakt een kostenefficiënte productie mogelijk van hoogwaardige O-ringen met een hoge weerstand tegen mechanische belasting in vrijwel elke gewenste diameter, d.w.z. >200 mm voor industriële toepassingen en >380 mm voor speciale toepassingen. De technische eigenschappen van continu gevulkaniseerde O-ringen zijn vergelijkbaar met die van O-ringen die worden geproduceerd door klassiek compressiegietwerk. Hierdoor zijn deze XXL O-ringen kwaliteitsproducten voor uitdagende toepassingen.

 

Parker ontwikkelt en produceert naast precisiekwaliteit XXL O-ringen ook klant specifieke ontwerpen in grote diameters. Een breed scala aan materialen is beschikbaar volgens de applicatie-eisen.

 

XXL afdichtingen vervaardigd uit thermoplastische materialen
Polymeer materialen zoals PTFE en PEEK zijn geschikt voor bewerking zoals draaien of frezen. Dit maakt het mogelijk om zowel grotere als kleinere volumes economisch te produceren, omdat er geen extra gereedschapskosten voor mallen hoeven te worden gemaakt.

 

Parker produceert al tientallen jaren complexe polymeerafdichtingen met een diameter tot 3 meter. Door de groeiende vraag naar steeds grotere afdichtingen heeft Parker de productietechnologie van machinale bewerking continu verder ontwikkeld en is Parker nu in staat om diameters tot 4,5 meter op het hoogste kwaliteitsniveau aan te bieden. De productie van nog grotere diameters bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase.

 

Metalen afdichtingen voor zware toepassingen
De belangrijkste productietechnologieën die gebruikt worden om metalen afdichtingen van roestvrij staal of nikkellegeringen te produceren zijn walsen, vormen, CNC-bewerking, lassen, warmtebehandeling en coating/plating. Parker heeft al meer dan  60 jaar ervaring met  het produceren van metalen afdichtingen. In die periode heeft Parker de uitdaging van de productie van steeds grotere metalen afdichtingen continu aangepakt. Momenteel kunnen veer bekrachtigde C-ringen met een diameter tot 7,6 m worden geproduceerd waarvoor speciale vormmachines en gepatenteerde lastechnieken zijn ontwikkeld. Ze worden ondersteund door geoptimaliseerde speciale warmtebehandeling en galvanisatieprocessen die het mogelijk maken om producten van hoge kwaliteit te produceren, zelfs in zulke grote afmetingen. Daarnaast biedt Parker niet-roterende symmetrische metalen afdichtingen. Deze E-, O- en C-afdichtingen kunnen in lengtes tot 2,3 m op speciaal voor dit doel ontwikkelde machines worden geproduceerd.

 

Over Parker Hannifin:
Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Voor meer informatie ga naar www.parker.nl of @parkerhannifin.

Media Contacts

Edgar Visscher
Marketing Manager Sales Company Netherlands
Tel: +31 (0) 541 585 482
Tel: +31 (0) 6 533 811 07
E-mail: evisscher@parker.com