Ga vandaag nog de samenwerking met Parker aan voor uw behoeften in elektromechanische automatisering

Precisiebeurs, 13 en 14 november 2019, Eindhoven, stand 122

 

Eindhoven, Nederland, 21. oktober 2019 - Parker Hannifin, de wereldleider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologieën, toont tijdens de volgende editie van de Precisiebeurs in Nederland zijn innovatieve coating-, instrumentatie-, apparatuurbehuizing- en warmte- en vloeistofbeheeroplossingen die technologische innovaties ondersteunen en optimalisatie bieden voor fabrikanten van halfgeleiders en elektronica. De producten voor elektromechanische automatiserings- en lineaire bewegingssystemen van Parker vindt u ongeveer overal terug waar precieze beweging een vereiste is, van onderzoekslaboratoria, halfgeleiderfabrieken en andere geautomatiseerde fabrieksprocessen tot mijnen, gieterijen en zelfs satellieten in de ruimte.

 

Om aan de strenge productienormen en alsmaar toenemende klantvereisten te voldoen, richten wereldwijde fabrikanten van halfgeleiders, consumentenelektronica en geïntegreerde auto- en lucht-/ruimtevaartapparatuur zich tot Parker voor geavanceerde EMI-afschermingen, warmteverspreidingsoplossingen en corrosiebestendige materialen, instrumentatie en vloeistofgeleidingssystemen.

 

Parker demonstreert Parker Prädifa’s PTFE (Polytetrafluoroetheen)-afdichtingsoplossingen. PTFE-afdichtingen worden in veel verschillende toepassingen gebruikt waar andere afdichtingen het laten afweten vanwege een niet passend temperatuurbereik, het ontbreken van bestendigheid tegen chemicaliën of het niet kunnen voldoen aan de slijtagevereisten. Onder de standaardproductgroepen van Parker's PTFE vallen FlexiSeals, Slipper Seals, anti-extrusieringen en geleidertapes.

 

Tussen de vele exposities op de Precisiebeurs vindt u ook Parker's robuuste metalen afdichtingsoplossingen die geschikt zijn voor extreme omstandigheden. Robuuste metalen afdichtingen bieden het hoofd aan hoge temperaturen of cryogene omgevingen, hoge druk of sterk vacuüm, bijtende chemicaliën en zelfs hoge stralingsniveaus. De chemische bestendigheid van metalen afdichtingen is superieur aan die van perfluoro-elastomeren. Nu de wetgeving aangaande vervuiling en lekkage steeds strenger wordt en de vraag naar een hogere efficiëntie en een betrouwbare levensduur toeneemt, zijn metalen afdichtingen de beste oplossing voor het verkrijgen van de hoogste integriteit.

 

In de stand zal ook de PFU-unit te zien zijn. Deze unit wordt op maat gemaakt voor cleanroomtoepassingen. Een voorbeeld hiervan is een cleanroom PFU-unit dat is ontworpen met de mogelijkheid om een vacuüm en grote hoeveelheden aan zuivere, droge lucht (CDA, clean dry air) te regelen volgens ISO 8573-1 klasse 1.3.1. Een van de vereisten was dat de uitvoerdruk van de CDA zeer stabiel bleef bij een zeer lage drukval zodat het mogelijk is om een standaardcompressor van 8 bar te gebruiken. Hierbij was volledig toezicht noodzakelijk en de hele oplossing moest binnen een heel kort tijdsbestek gerealiseerd worden.

 

Parker zorgde ervoor dat de regelingsfunctionaliteit voor het systeem werd ontworpen met speciaal aangepaste standaardonderdelen. Om ervoor te zorgen dat de uitvoer aan de zuiverheidseisen zou voldoen, werd de uitvoer gefilterd. Zowel de druk als de vacuuminvoer- en uitvoerdruk werden in de gaten gehouden door druksensoren waardoor er evenwichtige uitvoergegevens werden verkregen met behulp van een op maat gemaakte elektronische PCA. Alle onderdelen werden in een speciale wasmachine gereinigd en in een cleanroom ISO 14644 klasse 6 in elkaar gezet.

 

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is een wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al meer dan 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Hetty Stoop
MarCom Specialist – Sales Company Benelux
Nederland
Telefoon: +31 (0)541 585000
E-mail: hetty.stoop@parker.com