Parker toont warmtebeheeronderdelen en -systeemoplossingen tijdens Precisiebeurs 2019

Precisiebeurs, 13 en 14 november 2019, Eindhoven, stand 122

 

Eindhoven, 21. oktober 2019 - Parker Hannifin, de wereldleider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologieën, zal een breed scala van zijn warmtebeheeronderdelen tonen tijdens Precisiebeurs 2019. De koppelingen, fittingen, slangen en afdichtingen kunnen gecombineerd worden voor een ergonomische, betrouwbare en duurzame systeemoplossing die zorgt dat de juiste bedrijfstemperaturen behouden blijven in koelcircuits bij toepassingen in bijv. turbines, elektrische rekken en machinegereedschappen.

 

De snel te implementeren warmtebeheerkoppelingen van Parker kunnen zonder gereedschap geplaatst worden, waardoor zowel bij de plaatsing als daaropvolgende onderhoudsmomenten tijd wordt bespaard. Dankzij het inbouwen van een afsluitfunctie, kan tijdens onderhoudswerkzaamheden de vloeistof in het circuit blijven en hoeft het systeem niet afgetapt te worden. Er is keuze uit een aantal materiaalopties, waaronder aluminium wat past bij de sectortrend richting lichtgewichtconstructies, en vernikkeld koper of roestvrijstaal voor een corrosievrije oplossing die geschikt is voor veel verschillende vloeistoffen. Door het grote aantal maten (3, 6, 9, 12, 16, 19 en 25 mm) kan het optimale product gekozen worden voor de toepassing in een specifiek koelcircuit.

 

De geringe drukval in de koppelingssystemen van Parker helpen energiebesparingen te maximaliseren zonder in te boeten op systeemprestaties, en dankzij de kleine vormfactor kunnen ze in toepassingen met beperkte ruimte geplaatst worden. Parker's RNS-systemen voor blok- en paneelinstallaties bieden meer ontwerpvrijheid tijdens het plan- en installatieproces.

 

Een ander belangrijk kenmerk is de vlakke afdichtingsklep, die er voor zorgt dat er geen lucht bij het medium kan komen en dat het medium niet kan lekken tijdens koppelings- en ontkoppelingswerkzaamheden voorafgaand aan het onderhoudswerk; dit is voornamelijk belangrijk bij toepassingen met elektronische onderdelen of accu's.

 

De siliconen slangen uit de 6722-serie die voldoen aan de SAE J20 R3 klasse A-norm zijn ontworpen voor gebruik met de warmtebeheerkoppelingssystemen van Parker. Het materiaal met lage permeatie is compatibel met een breed bereik aan koelvloeistoffen en kan beter tegen zowel lage als hoge omgevingstemperaturen (bereik van -54 °C to +177 °C), alsook beter tegen ozon en UV-stralen dan alle andere traditionele oplossingen. De slangen scheuren niet snel, en zijn goed bestand tegen uitharding en uitdrogen waardoor ze geschikter zijn voor installatie in smalle en compacte ruimtes. Nog een voordeel van de slangen van de 6722-serie is de geluids- en vibratiedemping.

 

Parker biedt ook een breed scala aan afdichtingen gemaakt van verschillende materialen voor gebruik in zijn warmtebeheerkoppelingssystemen; er kan een keuze gemaakt worden op basis van het mediumtype en het temperatuurbereik van een specifieke toepassing.

 

Door het uitgebreide aanbod van fittingen met drukverbinding als een alternatief voor metalen schroef-, vastklem- en weerhaakconnectiestechnologieën, is Parker ook steeds completer als leverancier van alles wat u nodig voor uw warmtebeheeroplossingen. De productiviteit kan aanzienlijk worden verhoogd door de snelle plaatsing van dit soort fittingen ten opzichte van de meer traditionelere methoden.

 

Fittingen met drukverbinding zijn verkrijgbaar in polymeer of metaal en verschillende maten tussen 4 mm en 22 mm in diameter. Ze kunnen gecombineerd worden met een scala aan flexibele leidingmaterialen en zorgen voor een optimale stroomsnelheid, hebben een lektestresultaat van 100% en zijn afzonderlijk gedateerd tijdens productie.

 

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is een wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al meer dan 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Hetty Stoop
MarCom Specialist – Sales Company Benelux
Nederland
Telefoon: +31 (0)541 585000
E-mail: hetty.stoop@parker.com