Electronic Controls Division

Parker julkistaa IQAN-XC4x-laajennusmoduulien tuoteperheen, joka laajentaa hydraulisten koneiden ohjausominaisuuksia

IQAN-ohjausjärjestelmät optimoivat tehokkuuden koko liikkuvan koneen elinkaaren osalta

 

Mölnlycke, Ruotsi, 10. maaliskuuta 2020Maailman johtava liikkeenohjaustekniikan tuotteiden ja järjestelmien valmistaja Parker Hannifin on julkaissut uusia laajennusmoduuleja IQAN-tuoteperheelle. Tehokkaista moduuleista on saatavana neljä eri versiota, jotka tarjoavat eri tapoja liikkuvien hydraulisten koneiden vaatimusten täyttämiseen. Niillä IQAN-ohjausjärjestelmää on helppo laajentaa, kun se on kytketty IQAN-MC4x-pääohjaimeen. Pää- ja laajennusmoduulit kommunikoivat IQAN-protokollan kautta, ja niitä voidaan käyttää joko tavallisella CAN-väylällä tai CAN-FD (CAN with Flexible Data-Rate) -väylällä. Moduulit on suunniteltu nopeaa ja helppoa käyttöönottoa varten mahdollisimman vähäisellä konfigurointitarpeella.

 

Lisäuutuutena on XC4:n automaattinen siirtonopeustoiminto, joka mahdollistaa datan vastaanottamisen eri nopeudella toimivasta laitteesta ilman tiedonsiirtonopeuden määrittämistä etukäteen.

 

XC4-perhe tarjoaa jopa 50 tuloa ja 36 lähtöä, ja yhtenevät lähtöliittimet helpottavat sovellusten skaalausta ylös- tai alaspäin. Parker on suunnitellut laajennusmoduulit IEC 61508 SIL2 Functional Safety (FS) -vaatimusten mukaisiksi (odottaa sertifiointia). Kun moduuleja käytetään yhdessä turvallisuussertifioidun IQAN-pääohjaimen kanssa, FS-luokitus mahdollistaa moduulien käytön osana turvallisuustoimintoja aina EN 13849-1 PLd -standardiin asti.

 

Neljästä uudesta moduulista XC41, XC42 ja XC43 tukevat CAM:ia, joka on Parker Hannifinin oma ratkaisu proportionaaliventtiilien tarkkaan ohjaukseen jopa 1 mA:n tarkkuudella. Tällaista tarkkuutta tarvitaan esimerkiksi nostureiden liikettä ohjattaessa. Lisäksi nollapoikkeama-ohjaus tarjoaa mahdollisimman matalan lähdön erovirran ja poikkeaman.

 

XC41:ssä on 18/8 tuloa/lähtöä, XC42:ssa 18/16 ja XC43:ssa sekä XC44:ssä 50/36. Tuloihin sisältyy: 26 analogista (jännite-/virtasilmukka) tuloa 0–5 V:n, 0–32 V:n ja 4–20 mA:n anturisignaalien lukemiseen; kuusi ajastintuloa nopeus- ja asentoantureille 50 kHz:iin asti, tuki pulssin leveyden säädölle (PWM); 18 digitaalista tuloa kytkinsignaaleille; ja kymmenen virtalähtöä jopa kymmenen proportionaalisuuntaventtiilin ohjaukseen. Lähtöihin sisältyy: kahdeksan PWM-lähtöä, joilla voidaan ohjata 6 A:n kuormia (rinnakkain), ja kahdeksan matalan puolen digitaalista lähtöä led-valon ohjaukseen (oma IQAN-protokolla).

 

Asennus on erittäin helppoa, sillä pienen 155 × 166 mm:n koon ansiosta IQAN-XC4x-laitteet sopivat mihin tahansa järjestelmään. Luotettavan Molex MX123 -liitäntäjärjestelmän ansiosta XC4-laajennusmoduulit kestävät vaativia toimintaympäristöjä, joissa liikkuvia koneita tyypillisesti käytetään. MX123 on valmistettu erityisesti vaativia ja korkean tärinätason ympäristöjä varten. Vankkarakenteisella kotelolla on IP66- ja IP69K-luokitukset.

 

Tietoja Parker Hannifinista:
Parker Hannifin on Fortune 250 -listalla oleva maailman johtava liikkeenohjaustekniikan tuotteiden ja järjestelmien valmistaja. Yritys on jo yli vuosisadan ajan auttanut kehittämään teknisiä läpimurtoja, jotka johtavat parempaan tulevaisuuteen. Lisätietoja: www.parker.com tai @parkerhannifin.

Contacts médias

Valéry Vançon
Markkinointiviestintäjohtaja
Motion Systems Group Europe, Parker Hannifin
Puhelin: +33 6 8574 8217
Sähköposti: vvancon@parker.com