Electronic Controls Division

Parker tuo markkinoille sovelluspohjaisen ISOBUS-toiminnot sisältävän käyttöliittymän maatalouden koneisiin

Kestävä ja helppokäyttöinen ratkaisu, joka toimii hytissä keskitettynä HMI (human machine interface) -näyttönä

 

Forssa, Suomi. 9. elokuuta 2018 – Parker Hannifinin Electronic Controls -liiketoimintayksikkö on lanseerannut sovelluspohjaisen Pro Display 10 ISOBUS -näytön, joka sisältää ISOBUS Suite -uutuussovelluksen. Tämä käyttöliittymäratkaisu on suunniteltu maatalouden ajoneuvoihin ja koneisiin, kuten traktoreihin, puimureihin ja muihin itseohjautuviin koneisiin.

 

Aiemmin jokainen maatalouskone-työkoneyhdistelmä vaati valmistajan mukaisen erillisen ohjausterminaalin. Nykyisin ISO 11783 -standardin ansiosta useita ISOBUS-standardin mukaisia työkoneita voidaan ohjata yhden näytön kautta, huolimatta valmistajasta. Parker on kehittänyt nämä ISOBUS-toiminnot itsenäiseksi sovellukseksi Pro Display -näytölle, joka ainutlaatuisena tuotteena tarjoaa käyttöliittymän koko ajoneuvolle. Kustannuksia ja tilaa säästävän ratkaisun ansiosta erillistä ISOBUS-terminaalia ei hytissä enää tarvita.

 

Tämä kustannustehokas ratkaisu yhdistää kätevästi kaikki koneen toiminnot, diagnostiikan, tehokkuutta lisäävät työkalut sekä jopa tieto- ja viihdejärjestelmät yhteen keskitettyyn näyttöön koneen hytissä.

 

Parkerin ISOBUS Suite -sovellus sisältää ISOBUS-toiminnallisuuden kuten ISOBUS UT:n, joka on käyttöliittymä ISOBUS-yhteensopiville työkoneille. ISOBUS-verkko tiedostopalvelimella (file server) mahdollistaa helpon tiedonsiirron, ja Task Controller (TC) -tehtäväohjaimen myötä näytön toiminnallisuuksiin kuuluu muuttuva määrän säätö (variable rate control, VRC) ja toteutuneiden tietoarvojen raportointi.

 

Uutuustuotteen suurin etu on sen täysin integroidussa rakenteessa. Sovelluspohjaisen järjestelmän avulla kaikki tarvittavat käyttöliittymätoiminnot, kuten instrumentointi, koneenohjauksen säätö ja muut asetukset, voidaan yhdistää yhteen näyttöön. Integroitu järjestelmä myös yksinkertaistaa koneen käyttöä ja vähentää virheiden määrää, joka puolestaan parantaa tehokkuutta ja käyttäjän ergonomiaa. Parkerin Pro Display -näytön ohjelmointityökalu on nimeltään UX Toolkit, joka mahdollistaa nopean ja helpon sovelluskehityksen.

 

Parkerin ISOBUS Suite -sovelluksen ehdottomia vahvuuksia ovat hyvä skaalautuvuus ja helppo mukauttaminen koneen muuhun käyttöliittymään. Ohjelmiston joustavuus mahdollistaa esimerkiksi kahden erillisen ohjausjärjestelmän esittämisen näytöllä samanaikaisesti. Lisäksi, dynaaminen ISOBUS-ohjelmisto voidaan helposti integroida osaksi OEM-valmistajan muita sovelluksia.

 

Pro Display 10 ISOBUS -näytön erinomaisen suorituskyvyn mahdollistaa tuplaydinprosessori ja 1 GB RAM -muisti. Korkeatasoinen 10,1-tuumainen LCD-näyttö on optimaalinen ratkaisu vaativiin käyttöliittymätarpeisiin haastavissakin olosuhteissa. In-Plane Switching (IPS) -teknologia takaa kirkkaan kuvan hyvällä värientoistolla ja laajalla katselukulmalla. Kosketusnäyttö mahdollistaa käyttäjälle intuitiivisen, nopean ja tarkan vuorovaikutuksen, mutta näyttöä voidaan ohjata myös erillisen näppäimistön tai pulssipyörän avulla.

 

Pro Display 10 ISOBUS -näytön monipuoliset kommunikaatioliitännät sisältävät 4 CAN-väylää, jotka tukevat jopa 1 Mbit/s tiedonsiirtonopeutta. Muita liitäntöjä ovat USB, RS232, Ethernet ja langattomat (Bluetooth ja WLAN) liitännät, sekä tietoviihdeominaisuuksien yhdistämiseksi näyttöön tarvittavat FM-radio, audio- ja kameraliitännät.

 

Parker Hannifin:
Parker Hannifin on Fortune 250 -listalla maailmanlaajuisesti johtava yritys liikkeenhallinnan ja ohjauksen teknologioissa. Jo 100 vuoden ajan yritys on auttanut asiakkaitaan menestykseen monilla erilaisilla teollisuuden aloilla. Lue lisää www.parker.com tai @parkerhannifin.

Yhteystiedot tiedotusvälineitä varten

Tommi Forsman, Principal Engineer
Mobile Systems Division Europe (MSDE)
Electronic Controls Business Unit (ECBU)
Puhelin: +358 50 5707 434
Sähköposti: tommi.forsman@parker.com