Logicsystem Pneumatik AB blir ny Parker Technology Center

Boras, Sverige, 28. November 2018 - Logicsystem Pneumatik AB i Borås är Parker Hannifins senaste tillskott av Parker Technology Centers. Som ett Parker Technology Center är Logicsystem specialiserade på att marknadsföra Parkers breda pneumatikprogram, samtidigt som man har stor kunskap om de applikationer och användningsområden som komponenterna används inom. Logicsystem har lång och gedigen kunskap av att bygga skåp för automationsanläggningar, både för OEM-kunder och för producerande slutförbrukare.

 

– ”Som del i Parkers nätverk med sitt heltäckande program och tillsammans med vår egen stora kunskap och närhet till kunderna uppfattas vi som en pålitlig partner. Vi är dessutom snabba på att svara på kundernas förfrågningar och vi kan leverera såväl komponenter som system på kort tid” säger Roland Kjellin, som är VD för Logicsystem AB i Borås.

 

Idag är man fem personer på företaget, som ligger i det lättillgängliga industriområdet Ramnaslätt, i Borås västra utkanter. De flesta kunder finns i Västsverige, där de kan dra nytta av närheten till Logicsystem. 

 

Utöver systemkonstruktion och skåpbyggnation finns även lager och en butik, där man tillhandahåller automationsprodukter. Bland annat säljer man Parker Temas lågtryckskopplingar och Parker Legris unika och breda sortiment av funktionskopplingar för pneumatik samt det lättbyggda rörsystemet Transair. För Parker Legris var man en av de första återförsäljarna i Sverige, sedan mitten av 70-talet har dessa ingått i utbudet.

 

–”Med detta nya koncept och det stöd vi får från Parker känner vi oss stärkta att ta emot ännu fler kunder” avslutar Roland Kjellin.

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är en global Fortune 250-ledare inom rörelse- och styrteknik. Under mer än 100 år har företaget hjälpt sina kunder till framgång inom många olika mobila och industriella användningsområden. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin

Media Contacts

Jimmy Swärd
Distribution Sales Manager
Parker Sales Company Nordic                           
+46 (0) 709 – 77 50 28
jimmy.sward@parker.com