Parker introducerar en Steer-by-Wire-ventil, SBW110, för mobila maskinapplikationer

Framtidens styrningsenheter för mobila maskiner

 

Borås, Sverige, 16. november 2020 – Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och kontrollteknik, har lanserat en mobil riktningsventil som kan användas i ett Steer-by-Wire-system för schaktningsutrustning och andra typer av mobila maskiner. Denna högpresterande ventil med enkel feltolerans är utformad för att stödja den pågående utvecklingen och trenden för elektrifiering av fordon på denna marknad.

 

Under årens lopp har Orbitrol-styrningsenheter blivit en de facto-standard inom mobila maskiner. Orbitrol-lösningen har många fördelar och är ett beprövat och tillförlitligt system. Det finns dock nackdelar med Orbitrol-styrningssystemet. Ett Steer-by-Wire-system där den hydromekaniska anslutningen mellan ratten och styrningscylindrarna ersätts med elektronik möjliggör en hytt fri från hydraulik, enklare montering och ökad komfort för föraren. Steer-by-Wire-system är kompatibla med andra fordonstrender såsom bilautomatisering (självstyrande bilar), fjärranslutning och artificiell intelligens. Dessa fördelar leder också till hög energieffektivitet.

 

Parkers mobila riktningsregleringsventil SBW110 är en toppmodern ventil med stängt centrum och lastavkänning (LS). Ventilen styrs av två enskilda pilotkretsar. Pilotkretsarna består av felsäkra pilotventiler. Med ett proportionellt kontrolltryckmärkvärde på upp till 350 bar och tryckkompenserat flöde upp till 110 l/min passar den bra för mobila maskinapplikationer.

 

SBW110-ventilen är utformad enligt ISO 13849-1:2015 och ISO 13849-2:2012 med designarkitekturskategori 3 (enkel feltolerans) och kraven i ISO 5010:2019 för maskiner med gummidäck och kan användas i system som kräver PL a till PL e.

 

Det finns mer information om Steer-by-Wire-ventilen från Parker på: https://ph.parker.com/us/en/mobile-directional-control-valve-sbw110/sbw110-mobile-valve

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Leif Johansson
Division Marketing Manager
Mobile Hydraulic Systems Division Europe, Parker Hannifin
Telefon: +46(0)709775207
E-post: lxjohans@parker.com