Parkers Hope-skola i Kina

Parker Kina har inlett ett samarbete med China Youth Development Foundation, en frivilligorganisation som stöder landsbygdssamhällen genom sitt Project Hope-program. Syftet med Project Hope är att se till att barn på landsbygden har möjlighet att gå i skolan och få en utbildning.

Parkers Hope-skola i Tianshui i Gansu-provinsen startade år 2009, och företaget har också sponsrat åtta bibliotek och fem idrottsplatser i Sichuang- och Guangdongprovinserna. Totalt har nästan 2 000 barn på något sätt fått av stöd av Parker. Tusentals böcker, basketbollar, volleybollar och fotbollar har donerats för att hjälpa barnen att växa, lära och vidga sina vyer.

Grupper av anställda ställer regelbundet upp som volontärer i Parkers Hope-skola, bibliotek och idrottsplatser. De tar med sig gåvor, håller lektioner, fyller på bibliotekshyllorna och gör reparationer på byggnaderna. Dessutom ger de anställda regelbundet donationer till utbildningsarbetet på skolorna.

Under det kommande året planerar Parker att öppna fem nya bibliotek och tre idrottsplatser i samarbete med Project Hope. Sedan Parker inledde sin verksamhet i Kina 1980 har de anställda bidragit generöst med donationer till välgörande ändamål i sina närområden. Företaget har erfarit en imponerande tillväxt i regionen och har nu 3 600 anställda på 18 platser.

I slutet av 2009 hade Project Hope samlat in över sex miljarder renminbi i donationer, hjälpt 3,5 miljoner barn från fattiga familjer på landsbygden att fortsätta sin skolgång, byggt 16 355 Hope-skolor på låg- och mellanstadienivå, öppnat minibibliotek i 14 636 byskolor i glesbygden och utbildat över 60 000 låg- och mellanstadielärare för byskolor.