Indego eldriven underbensortos erbjuder oöverträffad användbarhet och effektivitet

Den enkla handlingen att resa sig från en stol och gå igenom ett rum kanske inte ser ut som någon betydande prestation, men återställningen av personlig rörlighet är löftesrikt när det gäller att skapa en ny nivå av frihet och oberoende för rullstolsburna personer.

Parker har nyligen introducerat den kommersiella versionen av Indego,* utvecklad för de miljoner människor i hela världen som drabbats av ryggmärgsskador, stroke, multipel skleros eller andra rörelsehämmande tillstånd. Indego har ibland kallats för exoskelett, och är en eldriven underbensortos som skulle göra det möjligt för kliniker att utföra reell gångträning under rehabilitering, och potentiellt göra det möjligt för rörelsehindrade personer att stå upp och gå vid daglig användning.

Jämfört med originalprototypen av produkten som lanserades 2012, så är den kommersiella versionen av Indego smäckrare, och den är utformad på ett sätt som ska vara lättare för användaren och klinikern att sätta samman, ta bort och transportera.

Produkten använder no-look-anslutningar, turn-to-fit-fastspänning och modulära segment, vilket gör att användare kan ta av och på produkten snabbt och utan hjälp. Indego drivs med ett laddningsbart batteri med lång livslängd som går snabbt att byta ut och möjliggör långvarig användning under hela dagen.

Produkten är trådlöst ansluten till den nya Indego-programappen, som används som ett praktiskt rehabiliteringsverktyg genom att ge kontroll över gångträningsparametrar, t.ex. steglängd och stegtakt, och registrerar funktionsdata för varje patient. Denna funktion eliminerar behovet av trådanslutna styrenheter.

Parker arbetar för att få igenom FDA-godkännande i USA och CE-märkning av Indego i Europa. I avvaktan på godkännanden av tillsynsmyndigheter siktar Parker på kommersiell lansering av Indego i Europa i början av 2015 och i USA i slutet av 2015.

Mer information om Indego finns på www.indego.com

* OBSERVERA! Försöksprodukt. Begränsas av federal (eller amerikansk) lagstiftning till användning i prövningar. Patentsökt.

Relaterad information

Indego: Driver människor framåt