Parkerin pyörivät liittimet pidentävät hydraulijärjestelmien käyttöikää

Kaarst, Saksa, 10. maaliskuuta 2020 – Maailman johtava liikkeenohjaustekniikan tuotteiden ja järjestelmien valmistaja Parker Hannifin on kehittänyt Heavy Duty 360° -sarjan uudet pyörivät liittimet erityisesti vaativia olosuhteita varten.

 

Tavallisia pyöriviä liittimiä käytetään kiinteän pisteen ja kääntyvän, pyörivän tai liikkuvan koneen osan yhdistämiseen letkulla. Yhä useammat käyttäjät joutuvat työskentelemään vaikeassa maastossa, ankarissa sääolosuhteissa ja huonon infrastruktuurin kanssa. Lisäksi käyttäjien vaatimukset virtauskapasiteetin, lämpötilan sietokyvyn ja yleisten käyttöolosuhteiden suhteen ovat entistä korkeammat.

 

Tämän takia vaaditaan aiempaa kehittyneempi standardi.

 

Parker on kehittänyt Heavy Duty 360° -sarjan uudet, vankkatekoiset pyörivät liittimet varta vasten vaativiin olosuhteisiin. Hyväksi havaitun kuulalaakerimme ja uuden muotoilun ja tiivistekonseptin yhdistelmä tuo merkittäviä parannuksia paineen, lämpötilan ja korroosion sietokykyyn. Sen lisäksi myös kestävyys- ja virtausominaisuudet on optimoitu.

 

Heavy Duty 360° -liittimet toimivat 420 baarin nimellispaineella. Uusi tiivisteyksikkö on suunniteltu varmistamaan jatkuva ja luotettava tiivistys myös alhaisissa lämpötiloissa. Näin pyörivä liitin toimii ympäristön ja aineen lämpötilan ollessa –40...+95 °C.

 

Uusi muotoilu vähentää kallistusta, mikä suojaa kaikkia sisäkomponentteja ja ehkäisee etenkin tiiviste-elementtien puristumista. Uuden rakenteen ja pienemmän kitkavastuksen ansiosta kaikkien komponenttien kestävyys oli lopputestauksessa 420 baarin paineella erinomainen, eikä niissä ollut havaittavaa kulumista. Uusi valikoima korvaa Parkerin aiemmat pyörivät liittimet (DG101, DG102 jne.). Uusien liittimien mitat ovat samat kuin vanhojen, joten niiden vaihtaminen olemassa olevissa järjestelmissä on helppoa. Liukulaakerilla varustettujen pyörivien liittimien valikoimamme pysyy ennallaan (DVGE, DVWE).

 

Tietoja Parker Hannifinista:
Parker Hannifin on Fortune 250 -listalla oleva maailman johtava liikkeenohjaustekniikan tuotteiden ja järjestelmien valmistaja. Yritys on jo yli vuosisadan ajan auttanut kehittämään teknisiä läpimurtoja, jotka johtavat parempaan tulevaisuuteen. Lisätietoja: www.parker.com tai @parkerhannifin.

Yhteystiedot tiedotusvälineitä varten

Nicola Hardege
Marketing & Communication Manager
Parker Hannifin Corporation
Puhelin: +49 (0) 2131 4016 9332
Sähköposti: nhardege@parker.com