Innovation och miljövård: Parker lanserar en ny kylningstorkarserie med lågt GWP (Global Warming Potential) för effektiv borttagning av vattenånga från tryckluft

Padova, Italien, 24. november 2020 – Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och kontrollteknik, prioriterar kontinuerlig innovation och fokus på miljön. De introducerar två nya kylningstorkarserier, PSE (Polestar Smart-E) och SPS (Starlette Plus-E), för att uppdatera sitt kompletta sortiment av kylningstorkar, med hjälp av den nya kylningsgasen R513A med lågt GWP.

 

Båda serierna är utformade för effektiv borttagning av vattenånga från tryckluft i alla industriella och allmänna applikationer som kräver en tryckdaggpunkt som är så låg som 3 °C.

 

Med ett GWP-värde som är så lågt som 573 jämfört med de nuvarande köldmedierna R134a (GWP 1 430) och R407C (GWP 1 774) är de nya sortimenten fullt utrustade för att uppfylla kraven i den europeiska förordningen om F-gaser EU 517/2014, i form av GWP-reduktion och miljöpåverkan.

 

För slutanvändaren är det inte bara ett miljövänligt beslut att investera i en lösning som fungerar med ett köldmedium med lågt GWP, utan det skyddar även mot potentiella störningar (i samband med gaser med högre GWP), såsom brist, prishöjningar och framtida förbud.

 

Den nya SPS-familjen, med modeller med dubbla frekvenser från 0,4 till 10 m³/min, behåller alla funktioner, versioner (inklusive energibesparingsversionen från modell SPS026) och fördelar med det tidigare, framgångsrika SPE-sortimentet (Starlette Plus-E), med den ytterligare fördelen av det nya köldmediet R513A med lågt GWP i stället för R134a.

 

Den nya PSE-familjen, med modeller med dubbla frekvenser från 12 till 180 m³/min, ersätter och uppdaterar det globalt erkända Polestar Smart-sortimentet (PST) med helt nya modeller. Utöver det nya kylmedlet R513A med lågt GWP i stället för R407C drar de nya modellerna även fördel av låga driftkostnader, låga kylmedelsladdningar, nya styrenhetsgränssnitt, större anslutningsmöjligheter och toppmoderna komponenter.

 

Energibesparande funktioner finns som standard på alla modeller, och fläktar med variabel hastighet finns på större modeller (från PSE460), vilket tillsammans med värmeväxlare med lågt tryckfall minskar både absorberad kraft och driftkostnader.

 

Högeffektiva mikrokanalkondensorer minimerar kylmedelsladdningarna på alla enheter, med en minskning på cirka 40 % jämfört med traditionella kondenslösningar.

 

Ett modernt sortiment av styrenheter, med pekskärmar som är tillgängliga från 22 m3/min (PSE220) och förbättrade kommunikationsmöjligheter, gör det lätt att använda enheterna och komma åt data.

 

Industri 4.0 Modbus-protokollet är tillgängligt på alla enheter som standard och IIoT-funktioner från modell PSE460, via MQTT-protokollet eller valfritt OPC UA, förenklar fjärrövervakning och anslutning för datahantering, underhåll och service.

 

Mer information om dessa två serier finns på www.parker.com/starlette och www.parker.com/polestar

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Mario Ferrari
Product Manager Refrigeration Technologies
Tfn: +39 049 9712 195
Mobil: +39 347 4078 651
E-post: mario.ferrari@parker.com