Parker-reeks servoaandrijvingen afgerond met lancering van programmeerbare versie

Slim standalone apparaat is volledig programmeerbaar via IEC 61131-3 met looptijd die gebaseerd is op CODESYS V3

 

Warwick, VK, 19. augustus 2020 – Parker Hannifin, de wereldleider op het gebied van bewegings- en regeltechniek, heeft de producten van de Parker-reeks servoaandrijvingen (PSD) uitgebreid met de lancering van een volledig programmeerbare drive, die zelfs geschikt is voor een nog breder scala van toepassingen.

 

De programmeerbare PSD is een slimme standalone servoaandrijving, die volledig programmeerbaar is via IEC 61131-3 met looptijd die gebaseerd is op de wijdverspreide CODESYS V3. De aandrijving wordt ondersteund door een volledige set van PLCopen-functieblokken, waardoor een snelle en effectieve instelling van bewegingsfuncties mogelijk wordt gemaakt. Er zijn twee gestandaardiseerde toestandsautomaten (Profidrive en CANopen DS402) geïmplementeerd om eenvoudig verbinding te kunnen maken met PLC’s en drives op een hoger niveau.

 

Het apparaat ondersteunt alle programmeertalen van IEC 61131, inclusief gestructureerde tekst, instructielijst, ladderdiagram, functieblokdiagram, sequentiële functiegrafiek en continue functiegrafiek. Het instellen en de inbedrijfstelling van de drive wordt gemakkelijk gemaakt met een wizard-gebaseerde configuratietool en Parker-motoren die herkend worden door een elektronische naamplaat.

 

De PSD triple kan als een slimme regelaar drie servo-assen in één IEC-project regelen. In totaal zijn er 12 digitale inputs en zes digitale outputs beschikbaar. Er kunnen maximaal vier taken worden gebruikt, inclusief een snelle taak met een cyclustijd van 500 µs.

 

“De programmeerbare PSD is een slim apparaat dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen” zegt Patrick Knebel, Product Manager Servo Drives & Controllers, Electromechanical & Drives Division Europe. “Het is een nieuwe investering in de productfamilie van servoaandrijvingen van Parker, in navolging op de vorige uitbreidingen: multi-veldbus, multi-feedback en functionele veiligheid.”

 

Ga voor meer informatie over de PSD-reeks van Parker naar: http://www.parker.com/eme/psd

 

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is een Fortune 250 wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf maakt al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk die leiden tot een betere toekomst. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Valéry Vançon
Marketing Communication Manager
Electromechanical & Drives Division, Parker Hannifin
E-mail: vvancon@parker.com