Innovatie en milieuvriendelijkheid: Parker introduceert nieuwe koeldrogerseries met laag GWP voor effectieve verwijdering van waterdamp uit perslucht

Padova, Italië, 24. november 2020 – Parker Hannifin, de wereldwijde leider in bewegings- en regeltechniek, geeft prioriteit aan continue innovatie en aandacht voor het milieu. Ze introduceren twee nieuwe koeldrogerseries, PSE (Polestar Smart-E) en SPS (Starlette Plus-E) met het nieuwe koelgas R513A met laag GWP (global warming potential), om de reeks koeldrogers met lage druk bij te werken.

 

Beide series zijn ontwikkeld voor efficiënte verwijdering van waterdamp uit perslucht in alle industriële en algemene toepassingen die een drukdauwpunt van minimaal 3 °C vereisen.

 

Met een GWP van slechts 573 vergeleken met de huidige koelmiddelen R134a (GWP 1430) en R407C (GWP 1774), voldoen de nieuwe series aan de vereisten van de Europese regelgeving voor F-gassen, EU 517/2014, op het gebied van GWP-vermindering en impact op het milieu.

 

Voor de eindgebruiker is een investering in een oplossing die werkt met een koelmiddel van laag GWP niet alleen een goede beslissing voor het milieu, maar ook een bescherming tegen mogelijke onderbrekingen (waarmee gassen met een hoger GWP gepaard gaan), zoals tekorten, prijsstijgingen en toekomstige verboden.

 

De nieuwe SPS-reeks, met modellen met dubbele frequentie van 0,4 tot 10 m³/min, heeft dezelfde functies, versies (waaronder de energiebesparende versie van model SPS026) en voordelen als de vorige succesvolle SPE-reeks (Starlette Plus-E), met de toegevoegde waarde van het nieuwe koelmiddel met laag GWP R513A in plaats van R134a.

 

De nieuwe PSE-reeks, met modellen met dubbele frequentie van 12 tot 180 m³/min, vervangt en verbetert de bekende Polestar Smart (PST) reeks, met volledig nieuwe modellen. Naast het nieuwe koelmiddel met laag GWP R513A in plaats van R407C, profiteren de nieuwe modellen van lage gebruikskosten, lage koelmiddelladingen, nieuwe controllerinterfaces, betere verbindingsmogelijkheden en geavanceerde componenten.

 

Energiebesparende opties die standaard zijn voor alle modellen, ventilatoren met variabele snelheid op grotere modellen (vanaf PSE460) en warmtewisselaars met lagedruk-verlaging, verminderen het geadsorbeerde vermogen en de gebruikskosten.

 

Zeer efficiënte condensors met microkanaal minimaliseren koelmiddelladingen op alle eenheden, met een verlaging van ongeveer 40% vergeleken met traditionele condenseeroplossingen.

 

Een moderne reeks regelaars, met touchscreenversies beschikbaar vanaf 22 m3/min (PSE220) en verbeterde communicatiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eenheid eenvoudig te gebruiken is en dat de gegevens eenvoudig te bekijken zijn.

 

Het Industry 4.0 Modbus-protocol, dat standaard verkrijgbaar is voor alle eenheden, en IIoT-mogelijkheden vanaf model PSE460, via MQTT-protocol of optioneel OPC UA, vereenvoudigen toezicht en verbinding voor gegevensbeheer, onderhoud en servicewerkzaamheden.

 

Voor meer informatie over deze twee series gaat u naar www.parker.com/starlette en www.parker.com/polestar

 

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is een Fortune 250 wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf maakt al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk die leiden tot een betere toekomst. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Mario Ferrari
Product Manager Refrigeration Technologies
Tel.: +39 049 9712 195
Mobiel: +39 347 4078 651
E-mail: mario.ferrari@parker.com