Parkers SCFF-snabbkopplingar undviker vätskeförlust och bidrar till att skydda miljön

Bielefeld, Tyskland. 30 oktober 2020Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och kontrollteknik, utökar sitt FlatFace-utbud med SCFF-serien.

 

SCFF-serien erbjuder användarna ett antal fördelar, allt från frånkoppling med lågt läckage till undvikande av luftbubblor i samband med anslutning. Snabbkopplingarna, som är testade i enlighet med ISO 7241-2, är lättrengjorda och mycket platta.

 

SCFF-snabbkopplingar är mycket motståndskraftiga mot vibrationer och andra former av mekanisk påfrestning, oavsett om de används inom mobil hydraulik, transport eller olje- och gasindustrin. Kopplings- och frånkopplingsprocesserna är också snabba och pålitliga: Tack vare ACME-tråden kan vätska inte sippra ut under dessa stadier. Systemets tillförlitlighet förstärks av vridfunktionen tillsammans med den unika låsningshylsan för att undvika oavsiktlig frånkoppling.

 

SCFF-kontakt finns med tryckeliminator. Tack vare den här innovativa tekniken är det möjligt att ansluta snabbkopplingar i närvaro av ackumulerat eller kvarstående tryck utan problem. En miniatyrventil avlastar automatiskt trycket under anslutningsfasen.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Katharina Leifeld
Marketing Service Manager
Parker Hannifin Manufacturing Germany GmbH & Co. KG
Tel.: +49 (0) 521 40484169
E-mail: katharina.leifeld@Parker.com