Parker lanserar iCount LaserCM30, nästa generations enhet för partikelövervakning med testprocedur på under 90 sekunder

Littlehampton, Storbritannien, 26. oktober 2020 – Hydraulic and Industrial Process Filtration Division på Parker Hannifin, den globala ledaren inom rörelse- och kontrollteknik, tillkännagav idag lanseringen av Parkers enhet för partikelövervakning iCount LaserCM30. Denna enhet för partikelövervakning är en användarvänlig enhet för diagnostik på fältet som gör att servicepersonal snabbt och enkelt kan bedöma renligheten hos hydraulvätskan eller oljan i en mängd olika tillämpningar, inklusive grävmaskiner, reachstackers, hjullastare, borrutrustning och styrningsutrustning för jordbruks-, konstruktions-, olja och gas-, energi-, marin-, gruv-, skogsbruks- och industrisektorerna.

 

Som nästa generation av övervakningsenheter för föroreningar i vätskesystem kan Parkers iCount LaserCM30 erbjuda testprocedurer på under 90 sekunder. Funktioner för renlighetsrapportering, datainmatning och integrerad utskrift enligt flera standarder, ISO 4406, NAS 1638, AS4059 och GOST, finns alla på denna enhet.

 

iCount LaserCM30 utför en mikroprocessorstyrd optisk sökning för en korrekt mätning av föroreningar med ett kalibreringsområde från ISO 0 till ISO 22 utan mättnad. Partiklarna mäts med en fotodiod som omvandlar ljusstyrka till utspänning och därefter beräknas mot tid. När partikeln passerar fönstret är den förlorade ljusmängden proportionell mot partikelns storlek. Denna spänningsminskning mäts och lagras i en av iCount LaserCM30-datorns sex kanaler, beroende på partikelstorlek. Ytterligare storlekar beräknas för referensändamål. Värden anges på den handhållna LCD-displayen enligt godkända ISO/AS- och NAS-standarder och är redo för utskrift eller datorhämtning enligt RS232-standard. Den egna datorn kan lagra upp till 1 000 testresultat.

 

Den kompakta och användarvänliga utformningen av iCount LaserCM30 och den enkla användningen överträffar andra bärbara mätare för partikelövervakning på marknaden. Det enda du behöver göra för att använda enheten är att trycka på startknappen på handkontrollen. Särskild diagnostik ingår i mikroprocessorstyrningen i iCount LaserCM30 för att säkerställa effektiv föroreningsövervakningstestning av oljesystem och flytande bränslen som sparar både pengar och tid. Föroreningsövervakning är nu också möjlig under tillämpningsprocessen, vilket minskar produktionsavbrotten.

 

”Vi utvecklas med våra kunders behov, så att de kan arbeta på ett säkrare, ansvarsfullt och hållbart sätt runtom i världen”, sa Shaun Skilton, product manager, Parker Hannifin Hydraulic and Industrial Process Filtration Division EMEA, Condition Monitoring Business Unit, som kommentar lanseringen av iCount LaserCM30.

 

Läs mer om Parkers iCount LaserCM30 på https://ph.parker.com/gb/en/icountlasercm30-portable-particle-monitor

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin är ett Fortune 250-företag som är globalt ledande inom rörelse- och styrteknik. Under mer än ett sekel har företaget möjliggjort tekniska genombrott för en bättre morgondag. Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Presskontakter

Lisa de Beer
PR EMEA
E-post: lisa.debeer@parker.com